Otworzyliśmy nowy obiekt w Olsztynie

olsztyn800x200.png

Otwarcie nowych powierzchni magazynowych i biurowych, z początkiem 2020 roku, nie tylko znacznie zwiększy nasze możliwości operacyjne, ale również wpłynie na rozwój międzynarodowego transportu towarów, realizowanego ze stolicy Warmii i Mazur.

Nasza olsztyńska placówka istnieje od 2016 roku i jest jednym z 21 własnych oddziałów w kraju. Obsługujemy w niej transport drogowy drobnicowy oraz całopojazdowy nie tylko dla klientów województwa warmińsko-mazurskiego, ale ze względu na bliskość trójmiejskich portów jest także istotnym punktem na mapie transportu intermodalnego. Obiekt ma charakter multikliencki i obsługuje kontrahentów z różnych sektorów przemysłu.

Jak podkreśla Robert Tymowicz, dyrektor oddziału, rosnące zapotrzebowanie na usługi transportowe w regionie sprawiło, że po trzech latach od otwarcia oddziału w Olsztynie zdecydowaliśmy się na przeniesie go do ponad dwukrotnie większego obiektu. Zastosowaliśmy tam rozwiązania zaprojektowane specjalnie na nasze potrzeby, czyli w 9 doków hydraulicznych oraz 7 bram wyjazdowych na rampy zewnętrzne o łącznej długości 50 m. Pozwoli to na istotne zwiększenie liczby obsługiwanych pojazdów nie tylko w kontekście krajowego, ale także transportu międzynarodowego.

– Rozbudowa obiektu wspomoże rozwój dotychczasowych lojalnych Klientów oddziału, z którymi współpracujemy od samego początku oraz zdecydowanie ułatwi rozpoczęcie współpracy z nowymi Klientami w regionie. Oddział będzie posiadał również pozwolenie oraz wyznaczone miejsce do świadczenia usługi odprawy celnej. W najbliższym czasie będziemy poszerzać zakres swojej działalności o inne usługi przez nas realizowane, między innymi o usługi drobnicowe międzynarodowe oraz usługi składowania. Lokalizacja w pobliżu obwodnicy Olsztyna przede wszystkim pozwala zoptymalizować czas przejazdu pomiędzy terminalami, co ma znaczący wpływ na zapewnienie wysokiej jakości dostaw do finalnych odbiorców – podkreśla Robert Tymowicz.