Ograniczenia logistyczne w Krakowie podczas Światowych Dni Młodzieży

W związku ze zbliżającymi się Światowymi Dniami Młodzieży, które odbędą się w Krakowie w dniach 26-31 lipca tego roku wystąpią ograniczenia i zagrożenia związanie z logistyką w regionie.

Według ostatnich informacji otrzymanych z Biura Promocji ŚDM oraz Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu, w obecnej chwili przewidywane są następujące utrudnienia:
- zakaz wjazdu na teren miasta Krakowa w dniach 26.07.2016 – 01.08.2016 w godz. od 10:00 do 24:00
- od 20.07.2016 wystąpią ograniczenia w dojeździe do Krakowa i okolic; zakładane są utrudnienia w ruchu na trasie Katowice - Kraków - Tarnów / Rzeszów.

W związku z powyższymi ograniczeniami dystrybucja i odbiór przesyłek w Krakowie i okolicach będą mocno ograniczone. Dlatego też sugerujemy przeniesienie dostaw przesyłek z regionu Krakowa na tydzień poprzedzający Światowe Dni Młodzieży (28 i 29 tydzień), lub następujący po tym wydarzeniu (tydzień 31).

Przed nadaniem Państwa przesyłki, prosimy o sprawdzenie w poniższych tabelach, możliwości realizacji dostaw w konkretnych lokalizacjach.

Brak możliwości realizacji dostaw i odbiorów w kodach:

28-436 28-440
28-500 28-540
30-000 30-298
30-300 30-999
31-000 31-999
32-001 32-030
32-043 32-049
32-060 32-322

Standardowa realizacja dostaw i odbiorów w kodach:

32-700 33-299
33-300 33-395
34-600 34-654

Podejmiemy próby dostawy i odbioru w kodach:

32-050 32-053
32-400 32-447
34-100 34-233
34-400 34-532
34-700 34-789

Więcej szczegółów nt. planowanych zmian w organizacji ruchu w Krakowie i okolicach znajdą Państwo na stronie internetowej http://krakow.pl/komunikacja/1584,1846,0,kategoria,komunikacja.html

Zapewniamy, że w okresie ŚDM nasi pracownicy dołożą wszelkich starań aby zapewnić ciągłą i sprawną obsługę procesów logistycznych naszych klientów.