Rohlig SUUS Logistics posiluje svou pozici na českém trhu. Společnost rozšiřuje skladové kapacity v Brně.

Rohlig SUUS Logistics, přední logistický operátor ve střední a východní Evropě (CEE region), posiluje novou investicí svoji pozici na českém trhu. V reakci na zvyšující se poptávku po komplexních logistických službách v České republice rozšiřuje společnost své skladové prostory v Brně na 12 500 m2, což představuje zhruba 50% nárůst. Rohlig SUUS Logistics klade také velký důraz na silniční, námořní a leteckou nákladní dopravu v celém regionu.

Novou investicí do skladu, který se nachází v GLP Parku Brno - Holubice, je moderní logistické centrum s cross-dockovým terminálem o rozloze 4 200 m2. Toto centrum je již druhou halou Rohlig SUUS Logistics na tomto místě. První sklad byl otevřen ve 4. čtvrtletí roku 2022 a pro polského logistického operátora představoval první zahraniční sklad. Toto nové zařízení je další důležitou součástí vývoje na českém trhu. V červnu společnost koupila společnost Joppa Logistics, která se specializuje na skladové služby a silniční dopravu vč. sběrné služby. Díky této investici Rohlig SUUS Logistics zdvojnásobil svůj tržní podíl v České republice. V současné době v ČR společnost zaměstnává přes 150 zaměstnanců.

Artur Malarski, člen představenstva Rohlig SUUS Logistics zodpovědný za rozvoj střední a východní Evropy, říká: "Naší strategií je stát se významným hráčem ve střední a východní Evropě. Rozvoj našich služeb na českém trhu je dalším krokem v naší cestovní mapě. Oblast ČR je pro nás obzvláště důležitá – byla zde otevřena první zahraniční pobočka ve střední a východní Evropě, první zahraniční sklad, proběhla tu první zahraniční akvizice. Klademe tady velký důraz na rozvoj silniční přepravy prostřednictvím spolupráce s dalšími pobočkami Rohlig SUUS Logistics v regionu CEE a také díky globální přepravní síti společnosti Röhlig."

Jiří Chládek, generální ředitel Rohlig SUUS Logistics pro Českou a Slovenskou republiku, dodává: "Pozice České republiky jako strategické logistické křižovatky neustále roste. Země je také druhým klíčovým partnerem Polska z hlediska exportu a obratu zboží. Brněnská pobočka výrazně zvýšila naše provozní schopnosti a umožnila nám rozšířit nabídku našich služeb. To má významný vliv na budoucí rozvoj naší sítě mezinárodní a vnitrostátní sběrné služby a na rozvoj kontraktní logistiky v regionu.“

Rohlig SUUS Logistics poskytuje na českém trhu širokou škálu logistických produktů, která zahrnuje silniční, letecké, námořní, železniční a 4PL služby. Tato investice v Brně rozšiřuje portfolio společnosti o komplexní služby kontraktní logistiky. Tím je myšlen servis klientům z oblasti e-commerce, fulfillment, využití dočasného celního skladu, různorodá manipulace s nákladem, distribuce zásilek po ČR nebo do sousedních zemí a služby s přidanou hodnotou (např. co-packing, labeling). Sklad se nachází v blízkosti dálnice D1, která zajišťuje napojení na Slovensko, do Polska, Maďarska nebo Rakouska.

Každý z nových skladů Rohlig SUUS Logistics splňuje nejvyšší ekologické standardy a má certifikaci BREEAM. Brněnské sklady jsou řízeny špičkovým WMS softwarem Blue Yonder a mají hodnocení A+. Na střechy objektů budou instalovány fotovoltaické panely a speciální systém sběru dešťové vody umožňuje její opětovné využití. Na místě jsou k dispozici nabíječky pro elektromobily. Kromě toho společnost používá vysokozdvižné vozíky s lithium-iontovými bateriemi, což výrazně zvyšuje bezpečnost zaměstnanců a šetří životní prostředí.

Žádost o cenovou kalkulaci