Rohlig SUUS Logistics kupuje Joppa Logistics a zaměřuje se na další expanzi

LR_230606170130_MMPHOTO2.jpg

Společnost ROHLIG SUUS Logistics oznámila akvizici se společností Joppa Logistics, která se specializuje na silniční sběrnou službu, logistiku a skladování. Touto akvizicí SUUS zdvojnásobí svůj podíl na trhu v České republice a významně tak posílí svoji pozici ve střední a východní Evropě. Jde o první zahraniční akvizici společnosti, která navazuje na převzetí polské společnosti Expert před několika měsíci. Společnost Expert se specializuje na dodávky “last mile” a služby s přidanou hodnotou. K podpisu smlouvy došlo dne 6.6.2023, dokončení celé transakce se pak očekává v následujících týdnech tohoto roku.

Společnost ROHLIG SUUS Logistics od zahájení své činnosti v České republice v roce 2018 posilovala své služby zejm. v letecké, námořní a silniční dopravě. Na konci roku 2022 otevřela svůj první sklad v Brně. Joppa Logistics je soukromá česká společnost s pobočkami v Brně, Zlíně, Olomouci, Ostravě a Praze. Fúze se společností Joppa Logistics je v souladu s jedním ze strategických cílů SUUS, a tím je posílení své pozice ve střední a východní Evropě.

„Odolnost dodavatelských řetězců vůči turbulencím globálních trhů a geopolitickým situacím je dnes pro naše klienty při rozvoji podnikání zásadní,“ říká Tadeusz Chmielewski, majitel ROHLIG SUUS Logistics. "Dokonale tomu rozumíme a jsme schopni poskytovat komplexní služby a geografickou diverzifikaci. Naším cílem je pro příští roky dynamicky rozvíjet naše zahraniční působení, a to i prostřednictvím akvizic. Česká republika je pro nás obzvláště důležitým trhem, proto jsem velice rád, že právě zde probíhá naše první mezinárodní akvizice. Díky ní nabídneme ještě širší spektrum služeb českým i mezinárodním společnostem, pro které je celý region často považován za jeden trh.“

Jiří Chládek, generální ředitel ROHLIG SUUS Logistics v České republice, říká: „Už léta se specializujeme na skladové a spediční služby, 4PL, poradenství a řízení dodavatelského řetězce. Joppa Logistics nám umožní rozšířit rozsah operací a posílit naši pozici v oblasti smluvní logistiky v České republice. Po spojení se zaměříme na další rozvoj v této oblasti – plánujeme navýšení skladových prostor nabízených zákazníkům, rozvoj námořní a silniční sběrné přepravy. Vše i díky spolupráci s dalšími společnostmi SUUS v regionu a globální síti našeho německého partnera, firmy Röhlig."

Josef Drozdík, majitel společnosti Joppa Logistics, dodává: „Vstupem do mezinárodní rodiny ROHLIG SUUS Logistics získáme nové možnosti rozvoje a naši klienti získají přístup k pokročilým skladovým i provozním systémům, novým logistickým službám a snadnějším možnostem po celém regionu. Věřím, že díky organizační kultuře SUUS zaměřené na vztahy a spolupráci přinese tato transakce také mnoho výhod všem našim zaměstnancům.“

Po akvizici Joppa Logistics bude mít ROHLIG SUUS Logistics v České republice přes 12500 m2 skladových ploch. Společnost plánuje rozvoj smluvní logistiky, intermodálních, železničních, LCL+FCL, LTL+FTL přeprav i rozvoj na dalších trzích střední a východní Evropy. Systematickým rozvojem včetně akvizic se společnost snaží stát logistickým operátorem první volby v regionu pro společnosti, které hledají silného a flexibilního partnera na lokálním trhu a které požadují v oblasti globálních dodavatelských řetězců komplexní řešení.

Žádost o cenovou kalkulaci