Rohlig Suus Logistics se zaměřuje na diverzifikaci a zvyšuje výnosy

IMG_5942.png

Diverzifikace podnikání, vývoj digitálních nástrojů pro zákazníky a investice do moderních technologických řešení jsou jen některé součásti rozvojové strategie Rohlig Suus Logistics, které jsou hnacím motorem růstu společnosti. V posledním finančním roce zvýšil největší polský logistický operátor své tržby o 71% a dosáhl tak dosud nejvyšší úrovně - téměř 480 mil. EUR.

“Již několik let se v Rohlig Suus Logistics zaměřujeme na budování provozní bezpečnosti prostřednictvím diverzifikace – jak z hlediska geografie, oborů, nabízených produktů, tak i vyvážení dovozu a vývozu. Dalším klíčovým prvkem je komplexní charakter našich služeb. Našim zákazníkům nabízíme celou řadu možností – od auditu dodavatelských řetězců až po jejich přestavbu a implementaci specifických řešení. Poslední náročné roky ukázaly, že nám tato strategie umožnila nejen fungovat udržitelným způsobem, ale také vytvářet dobré finanční výsledky,” říká Piotr Chmielewski, člen představenstva Rohlig Suus Logistics.

Rohlig Suus Logistics - lídr na trhu v námořní dopravě

Bez ohledu na vnější okolnosti rozšiřuje naše společnost každý rok rozsah svých operací. V roce 2021 firma vygenerovala tržby ve výši 479 mil. EUR. Největší podíl na rekordním růstu Rohlig Suus Logistics měla námořní doprava. V segmentu přeprav námořní sběrné služby (LCL) přesáhl nárůst objemů meziročně 30%, v segmentu celokontejnerových přeprav (FCL) o více než 15% meziročně.

Významný nárůst přesahující 40% zaznamenala společnost také v letecké dopravě, 20% v železniční a 9% v silniční dopravě. Důležitou součástí našeho podnikání je bezesporu námořní doprava, kde zvyšujeme každým rokem svůj podíl na trhu. Po letech vývoje námořního produktu pro Asii a Severní Ameriku se stále více zaměřujeme na trhy Jižní Ameriky. Naši zákazníci se stále více dívají tímto směrem,“ říká Andrzej Kozlowski, člen představenstva Rohlig Suus Logistics.

Polská společnost s globálním pokrytím

V roce 2021 Rohlig Suus Logistics pokračovala v rozšiřování svého mezinárodního podnikání a posílila svou pozici v Asii, ve Spojených státech a Kanadě. V minulém finančním roce společnost rozvinula mimo jiné multimodální přepravní služby z Asie, což znamená kombinaci letecké přepravy s železniční nebo silniční přepravou. Taktéž rozšířila nabídku přepravních služeb do Jižní Ameriky.

Rohlig Suus Logistics působí již na více než 30 pobočkách a má ve spolupráci s německým zastoupením Röhlig a vlastními pobočkami v Evropě globální dosah. Polský operátor dodává zboží zákazníků na 6 kontinentech, a to námořní, leteckou, železniční, silniční nebo intermodální cestou.

Operátor budoucnosti nabízející komplexní služby

V loňském roce jsme se zaměřili na rozvoj naší nabídky v oblasti poradenství. Mimo jiné jsme spustili speciální jednotku “SUUS Advisory” věnovanou podpoře zákazníků v oblasti řízení dodavatelského řetězce, návrhu sítě a distribučních center. Také jsme se servisem “Control Tower” zaměřili na komplexní řízení dodávek a koordinaci všech partnerů. Zákazníci mohou využít výhod týmu “Logistics Solution Design”, který se věnuje vývoji specializovaných řešení šitých na míru aktuálním potřebám podniků a také optimalizaci procesu zásob řízeného dodavatelem (služba VMI). Rohlig Suus Logistics také vyvíjí nabídku v oblasti 4PL, která zahrnuje outsourcing řízení celého dodavatelského řetězce a logistiky.

Rohlig Suus Logistics rovněž investuje do vývoje nástrojů poskytovaných vlastním zaměstnancům a zákazníkům. Před necelým měsícem se nám do rukou dostal moderní modul “Visibility”. Nová funkce umožňuje správu zásilek v reálném čase propojením zákaznického portálu s aplikacemi řidičů. Zákazník má přístup k seznamu všech objednávek. Může si rychle a snadno prohlédnout veškeré detaily. Pokud dojde během zásilky k neobvyklým událostem, budou na tyto skutečnosti zaslána upozornění. Brzy budou na “Zákaznickém portálu” přidány další funkcionality, mj. sledování zásilek zasílaných námořní, leteckou a železniční cestou. Bude možný také náhled polohy vozidla ve službě FTL a volba pro příjemce objednat si doplňující služby.

Rohlig Suus Logistics je jednou z nejrychleji rostoucích logistických společností v Evropě, která nezapomíná na udržitelnost. Společnost intenzivně pracuje na výpočtu uhlíkové stopy různých druhů dopravy. Cílem je mít možnost informovat zákazníky o jejich dopadu na životní prostředí při výběru konkrétních logistických řešení. Operátor logistiky chce minimalizovat negativní vliv dopravy na životní prostředí a zároveň posílit její pozitivní dopad. Důraz klademe na environmentální aspekty a vztahy s místními komunitami.

Žádost o cenovou kalkulaci