Rohlig Suus Logistics Oznámení

Museli jsme učinit těžká obchodní rozhodnutí v důsledku dynamicky se měnící geopolitické situace v posledních dnech, způsobené eskalací války na Ukrajině.

Pozastavení letů do/z/přes Rusko a Bělorusko

  1. Pozastavujeme železniční dopravu na Nové hedvábné stezce spojující Čínu a Evropu.
  2. Pozastavujeme všechny typy přepravy zásilek do/z Ruska a Běloruska.
    Jedinou výjimkou zůstávají zásilky humanitární pomoci se zvláštním zaměřením na zdravotnické vybavení a léčiva.

Přitom bychom chtěli jasně prohlásit, že netolerujeme válčení. Pouze prostřednictvím solidarity společných obchodních akcí jsme schopni vyslat jasný signál, že chceme zvolit mírová řešení všech konfliktů.

Naše rozhodnutí jsou dále motivována přímou hrozbou pro bezpečnost vašich zásilek. Uvalení sankcí na Ruskou federaci se promítá i do neschopnosti vymáhat pojistné doložky a doplňkové pojištění zboží přepravovaného v tranzitu přes ruské území.

BEZPEČNÉ ŘEŠENÍ PO MOŘI

Zároveň vás chceme ujistit, že jsme již podnikli provozní kroky k co nejrychlejší přepravě všech zásilek z Číny do Evropy. Námořní služba je stabilní a vyhýbá se všem zónám ozbrojeného konfliktu za naší východní hranicí. Vzhledem k našim dobrým vztahům a touze zajistit kontinuitu dodavatelských řetězců toto řešení více než doporučujeme.

Za současných okolností vám budou v nadcházejících dnech k dispozici naši obchodní zástupci spolu s týmem našich námořních specialistů. Budou se snažit dostat vaše zásilky na palubu lodí co nejdříve. Budou s vámi konzultovat případné změny, možnosti a předpokládané termíny. Žádáme vás, abyste za těchto zvláštních okolností prokázali našim provozním týmům své porozumění.

NAŠI ZAMĚSTNANCI

Nejsme lhostejní k lidskému osudu. Kromě provozních záležitostí je před námi největší výzvou postarat se o naše zaměstnance. Měli jste možnost zprostředkovaně s nimi pracovat každý den na zásilkách z východu. Jedná se o tým několika desítek lidí na polské a ruské straně, kteří díky své vysoké kvalifikaci v železniční a silniční spedici budují naše vztahy po mnoho let. Již jsme zapojili naše pracovníky na podporu dalších operačních týmů v oblastech, kde je zapotřebí zvýšeného úsilí, tj. v námořní přepravě, intermodální nákladní přepravě a v celním odbavení. Takto se chceme postarat o budoucnost našich zaměstnanců a jejich rodin.
 

Žádost o cenovou kalkulaci