ROHLIG SUUS logistickým operátorem společnosti Valeo Autosystémy na dalších 5 let

Valeo_Maxi.png

Největší polský komplexní logistický operátor ROHLIG SUUS Logistics bude příštích 5 let obsluhovat Divizi tepelných systémů společnosti Valeo Autosystémy – jednoho z největších výrobců automobilových dílů v Evropě. Nová smlouva byla podepsána jako prodloužení téměř 10 let trvající spolupráce.

Nová smlouva ROHLIG SUUS Logistics se společností Valeo Autosystémy je prodloužením spolupráce probíhající od roku 2009. Téměř deset let ROHLIG SUUS Logistics přizpůsoboval rostoucí počet operací (z 40 000 na 160 000 jednotek rotace – vstupů a výstupů) také velikost skladových prostor (z 3 000 m2 v Skawini na 13 tisíc m2 poblíž továrny Valeo) a také velikost týmu (ze 16 na 42 operátorů). Společnost provedla také řadu vylepšení, díky kterým se kvalitativní ukazatele zvýšily na referenční úrovně na evropské mapě outsourcingových klientů.

Rozhodli jsme se rozšířit spolupráci s ROHLIG SUUS Logistics díky profesionálním službám a a poradenství, které jde ruku v ruce s vysokou kvalitou poskytovaných služeb. Potvrzují ji čísla. Hlavní ukazatel, který měří kompatibilitu komponent vydaných v systému just-in-time do továrního skladu Valeo, nazývaný service rate je pravidelně na úrovni 99,0-99,5 %. Projekt realizovaný společností SUUS ROHLIG získal pro Valeo referenční charakter v celoevropském měřítku a sklad je často navštěvován logistiky Valeo z jiných částí Evropy a automobilových koncernů, na které robí naše řešení dojem – říká Krzysztof Moryś, Region External Flow Manager SSC SC & VPS – Eastern Europe Region ze společnosti Valeo Autosystémy.

Prodloužení smlouvy nás velice těší, protože je důkazem pochopení potřeb odběratelů, vysoce kvalitních služeb, které poskytujeme a dává nám všem velké uspokojení z dobré práce – říká Lukasz Kuliński, ředitel krakovské pobočky ROHLIG SUUS Logistics.

ROHLIG SUUS Logistics spravuje sklad komponentů společnosti Valeo Autosystémy a zajišťuje celou škálu služeb od příjmu zboží od externích dodavatelů, přes kompletizaci, just-in-time dodání do továrny, provoz celního skladu, konsignačních skladů, polotovarů a hotových výrobků. Společnost následně přijímá zboží z továrny, zajišťuje kompletizaci a vydání zásilek konečným příjemcům
z celého světa v odvětví automobilového průmyslu. Řízení procesu zásilek pro jednoho z klíčových zákazníků Valeo je založeno na systému BTT („built to truck”), což znamená, že již ve fázi kompletizace objednávky je potřebné uspořádat objednávky přesně podle pořadí nakládky a následné vykládky z auta přímo na produktu příjemce.

Činnosti pro Valeo vyžadují rychlou reakci a přizpůsobení služeb rozdílným požadavkům příjemců, což je při obrovském počtu operací výzvou. Náš reakční čas na objednané komponenty je do 2 hodin – bez ohledu na část dne nebo dne týdne musíme v této době objednávky přijmout, zkompletovat a připravit k odeslání. Dodávky hotových výrobků jsou předmětem stovek komplikovaných logistických pokynů. O škále našich aktivit svědčí i skutečnost, že pouze automobilových chladičů od nás měsíčné odchází téměř milion, říká Paweł Dudziński, Project Manager.

V rámci nové smlouvy zavedla společnost ROHLIG SUUS Logistics ve skladech Valeo Autosystémy systémové vozíky VNA k obsluze komponentů a továrních polotovarů s automatickým navigačním systémem. Trvá proces zavádění systému JDA WMS, které částečně nahradí a částečně bude kompatibilní se systémy SAP zákazníků a Bar-flow. Plánuje se také další expanze skladu o 3 tis. m2.

Společnost Valeo Autosystémy je jedním z pěti zákazníků ROHLIG SUUS Logistics z odvétví automotive v Polsku. Další rozvoj obsluhy tohoto sektoru služeb zaujímá vysoké místo ve strategii rozvoje společnosti.

Žádost o cenovou kalkulaci