Rohlig SUUS Logistics ďalej expanduje v regióne strednej a východnej Európy vďaka otvoreniu skladu v Bratislave

Rohlig SUUS Logistics, popredný logistický operátor v strednej a východnej Európe, otvoril svoj prvý sklad na Slovensku. Areál, ktorý sa nachádza v Bratislave, slúži ako viacúčelové logistické centrum, ktoré zahŕňa logistický sklad a cross-dock. Táto duálna funkcionalita zvyšuje efektívnu manipuláciu s tovarom a jeho distribúciu na lokálnom trhu a v iných krajinách, ako je Rakúsko alebo ďalšie štáty v regióne CEE.

Nový sklad má plochu 2 300 m2 a pojme až 1 500 europaliet v moderných regáloch. Na tejto pobočke ponúka poľský logistický operátor aj celú škálu služieb s pridanou hodnotou (napr. vychystávanie objednávok alebo balenie) a plánuje aj rozvoj colných služieb. Umiestnenie skladu je kľúčové tiež pre prepravné služby. Areál sa nachádza v blízkosti diaľnice D1, ktorá spája Slovenskú republiku, Českú republiku, Poľsko, Maďarsko a Rakúsko. Okrem skladových služieb kladie spoločnosť výrazný dôraz aj na rozvoj zbernej cestnej služby, ako aj leteckej a námornej prepravy v celom regióne.

Artur Malarski, člen predstavenstva Rohlig SUUS Logistics zodpovedný za rozvoj CEE, hovorí: "Prečo sa zameriavame na rozvoj našich služieb na Slovensku? Pretože mnohí investori vnímajú región CEE ako jednu obchodnú jednotku. Preto Rohlig SUUS Logistics dynamicky rozvíja svoje služby v tejto oblasti - teraz na Slovensku a chceme pokračovať aj v ďalších štátoch nášho regiónu. Vybudovanie rozsiahlej siete napojení a skladov je jedným z prvkov, ktoré nás približujú k nášmu strategickému obchodnému cieľu – Rohlig SUUS Logistics ako kľúčový hráč v logistických službách v regióne CEE“.

Nová investícia Rohlig SUUS Logistics predstavuje ďalší významný krok v úsilí spoločnosti o medzinárodnú expanziu. Poľský operátor minulý rok otvoril svoj prvý zahraničný sklad v Českej republike a ďalší koncom tohto roka, čím pomohol zvýšiť prevádzkovú kapacitu spoločnosti. Rohlig SUUS Logistics tiež v júni získal Joppa Logistics, českú spoločnosť špecializujúcu sa na skladové služby a zbernú službu. Rohlig SUUS Logistics má okrem Českej republiky a Slovenska zastúpenie aj v Maďarsku, Rumunsku a Slovinsku.

Michal Šisolák, riaditeľ pobočky Rohlig SUUS Logistics Slovakia vysvetľuje: "Ekonomika Slovenska je založená okrem iného na exporte tovarov z automobilového a elektrotechnického priemyslu, preto firmy potrebujú podporu komplexných logistických služieb, aby rástli. Z toho dôvodu sme otvorili náš sklad, aby sme našim zákazníkom poskytli nevyhnutnú podporu v ich úsilí o rozvoj podnikania.“ Dodáva: „Kombinácia moderného logistického skladu a prekládkového terminálu výrazne urýchľuje logistické procesy vrátane manipulácie s námornými, cestnými alebo leteckými zásielkami a ich ďalšej distribúcie na Slovensku, prípadne v krajinách strednej, východnej a južnej Európy.“

Žiadosť o cenovú kalkuláciu