Rohlig Suus Logistics sa zameriava na diverzifikáciu a zvyšuje výnosy

IMG_5942.png

Diverzifikácia podnikania, vývoj digitálnych nástrojov pre zákazníkov a investície do moderných technologických riešení sú len niektoré súčasti rozvojovej stratégie Rohlig Suus Logistics, ktoré sú hnacím motorom rastu spoločnosti. V poslednom finančnom roku zvýšil najväčší poľský logistický operátor svoje tržby o 71 % a dosiahol tak doteraz najvyššiu úroveň - takmer 480 mil. EUR.

„Už niekoľko rokov sa v Rohlig Suus Logistics zameriavame na budovanie prevádzkovej bezpečnosti prostredníctvom diverzifikácie – ako z hľadiska geografie, odborov, ponúkaných produktov, tak aj vyváženia dovozu a vývozu. Ďalším kľúčovým prvkom je komplexný charakter našich služieb. Našim zákazníkom ponúkame celý rad možností – od auditu dodávateľských reťazcov až po ich prestavbu a implementáciu špecifických riešení. Posledné náročné roky ukázali, že nám táto stratégia umožnila nielen fungovať udržateľným spôsobom, ale aj vytvárať dobré finančné výsledky,“ hovorí Piotr Chmielewski, člen predstavenstva Rohlig Suus Logistics.

Rohlig Suus Logistics - líder na trhu v námornej doprave

Bez ohľadu na vonkajšie okolnosti rozširuje naša spoločnosť každý rok rozsah svojich operácií. V roku 2021 firma vygenerovala tržby vo výške 479 mil. EUR. Najväčší podiel na rekordnom raste Rohlig Suus Logistics mala námorná doprava. V segmente prepráv námornej zbernej služby (LCL) presiahol nárast objemov medziročne 30 %, v segmente celokontajnerových prepráv (FCL) o viac ako 15 % medziročne.

Významný nárast presahujúci 40 % zaznamenala spoločnosť aj v leteckej doprave, 20 % v železničnej a 9 % v cestnej doprave. Dôležitou súčasťou nášho podnikania je bezpochyby námorná doprava, kde zvyšujeme každým rokom svoj podiel na trhu. Po rokoch vývoja námorného produktu pre Áziu a Severnú Ameriku sa stále viac zameriavame na trhy Južnej Ameriky. Naši zákazníci sa stále viac pozerajú týmto smerom,“ hovorí Andrzej Kozlowski, člen predstavenstva Rohlig Suus Logistics.

Poľská spoločnosť s globálnym pokrytím

V roku 2021 Rohlig Suus Logistics pokračovala v rozširovaní svojho medzinárodného podnikania a posilnila svoju pozíciu v Ázii, Spojených štátoch a Kanade. V minulom finančnom roku spoločnosť rozvinula okrem iného multimodálne prepravné služby z Ázie, čo znamená kombináciu leteckej prepravy so železničnou alebo cestnou prepravou. Taktiež rozšírila ponuku prepravných služieb do Južnej Ameriky.

Rohlig Suus Logistics pôsobí už na viac ako 30 pobočkách a má v spolupráci s nemeckým zastúpením Röhlig a vlastnými pobočkami v Európe globálny dosah. Poľský operátor dodáva tovar zákazníkov na 6 kontinentoch, a to námornou, leteckou, železničnou, cestnou alebo intermodálnou cestou.

Operátor budúcnosti ponúkajúci komplexné služby

V minulom roku sme sa zamerali na rozvoj našej ponuky v oblasti poradenstva. Okrem iného sme spustili špeciálnu jednotku „SUUS Advisory“ venovanú podpore zákazníkov v oblasti riadenia dodávateľského reťazca, návrhu siete a distribučných centier. Tiež sme sa so servisom “Control Tower” zamerali na komplexné riadenie dodávok a koordináciu všetkých partnerov. Zákazníci môžu využiť výhody tímu “Logistics Solution Design”, ktorý sa venuje vývoju špecializovaných riešení šitých na mieru aktuálnym potrebám podnikov a taktiež optimalizácii procesu zásob riadeného dodávateľom (služba VMI). Rohlig Suus Logistics taktiež vyvíja ponuku v oblasti 4PL, ktorá zahŕňa outsourcing riadenia celého dodávateľského reťazca a logistiky.

Rohlig Suus Logistics taktiež investuje do vývoja nástrojov poskytovaných vlastným zamestnancom a zákazníkom. Pred necelým mesiacom sa nám do rúk dostal moderný modul „Visibility“. Nová funkcia umožňuje správu zásielok v reálnom čase prepojením zákazníckeho portálu s aplikáciami vodičov. Zákazník má prístup k zoznamu všetkých objednávok. Môže si rýchlo a ľahko prezrieť všetky detaily. Pokiaľ dôjde počas zásielky k neobvyklým udalostiam, budú na tieto skutočnosti zaslané upozornenia. Čoskoro budú na "Zákazníckom portáli" pridané ďalšie funkcionality, oi. sledovanie zásielok zasielaných námornou, leteckou a železničnou cestou. Bude možný tiež náhľad polohy vozidla v službe FTL a voľba pre príjemcu objednať si doplňujúce služby.

Rohlig Suus Logistics je jednou z najrýchlejšie rastúcich logistických spoločností v Európe, ktorá nezabúda na udržateľnosť. Spoločnosť intenzívne pracuje na výpočte uhlíkovej stopy rôznych druhov dopravy. Cieľom je mať možnosť informovať zákazníkov o ich dopade na životné prostredie pri výbere konkrétnych logistických riešení. Operátor logistiky chce minimalizovať negatívny vplyv dopravy na životné prostredie a zároveň posilniť jej pozitívny dopad. Dôraz kladieme na environmentálne aspekty a vzťahy s miestnymi komunitami.

Žiadosť o cenovú kalkuláciu