Rohlig Suus Logistics Oznámenie

Museli sme urobiť ťažké obchodné rozhodnutia v dôsledku dynamicky sa meniacej geopolitickej situácie v posledných dňoch, spôsobené eskaláciou vojny na Ukrajine.

Pozastavenie letov do/z/cez Rusko a Bielorusko

  1. Pozastavujeme železničnú dopravu na Novej hodvábnej ceste spájajúcom Čínu a Európu.
  2. Pozastavujeme všetky typy prepráv zásielok do/z Ruska a Bieloruska.
    Jedinou výnimkou zostávajú zásielky humanitárnej pomoci s osobitným zameraním na zdravotnícke vybavenie a liečivá.

Pritom by sme chceli jasne vyhlásiť, že netolerujeme vojnu. Iba prostredníctvom solidarity spoločných obchodných akcií sme schopní vyslať jasný signál, že chceme zvoliť mierové riešenia všetkých konfliktov.

Naše rozhodnutia sú ďalej motivované priamou hrozbou pre bezpečnosť vašich zásielok. Uvalenie sankcií na Ruskú federáciu sa premieta aj do neschopnosti vymáhať poistné doložky a doplnkové poistenie tovaru prepravovaného v tranzite cez ruské územie.

BEZPEČNÉ RIEŠENIE PO MORI

Zároveň vás chceme uistiť, že sme už podnikli prevádzkové kroky na čo najrýchlejšiu prepravu všetkých zásielok z Číny do Európy. Námorná služba je stabilná a vyhýba sa všetkým zónam ozbrojeného konfliktu za našou východnou hranicou. Vzhľadom na naše dobré vzťahy a túžbu zaistiť kontinuitu dodávateľských reťazcov toto riešenie viac než odporúčame.

Za súčasných okolností vám budú v nadchádzajúcich dňoch k dispozícii naši obchodní zástupcovia spolu s tímom našich námorných špecialistov. Budú sa snažiť dostať vaše zásielky na palubu lodí čo najskôr. Budú s vami konzultovať prípadné zmeny, možnosti a predpokladané termíny.

NAŠI ZAMESTNANCI

Nie sme ľahostajní k ľudskému osudu. Okrem prevádzkových záležitostí je pred nami najväčšou výzvou postarať sa o našich zamestnancov. Mali ste možnosť sprostredkovane s nimi pracovať každý deň na zásielkach z východu. Ide o tím niekoľkých desiatok ľudí na poľskej a ruskej strane, ktorí vďaka svojej vysokej kvalifikácii v železničnej a cestnej špedícii budujú naše vzťahy po mnoho rokov. Už sme interne podporili servisné tímy v oblastiach, kde je potrebné zvýšené úsilie, tj v námornej preprave, intermodálnej nákladnej preprave av colnom odbavení. Takto sa chceme postarať o budúcnosť našich zamestnancov a ich rodín.

Žiadosť o cenovú kalkuláciu